💢به گزارش پایگاه خبری آوای لیل قزوین،دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در برنامه ای با عنوان «راویان پیشرفت»، ویژه رسانه ها، وضعیت پروژه های در حال ساخت دانشگاه در سطح شهر قزوین را با حضور محمدحسن ارداقیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه، در معرض دید خبرنگاران قرار داد.
استفاده از آخرین فناوری روز دنیا در زمینه آنژیوگرافی
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در جریان بازدید از پروژه مرکز آموزشی و درمانی ولایت، گفت: در حال حاضر دستگاه سیتی آنژیوگرافی، که دقیقترین سیستم تشخیص گرفتگی عروق و احشا داخلی است، برای این مرکز از محل تخصیص اعتبارات بانک جهانی تهیه شده است.
دکتر محمدعلی معصومی فر با بیان اینکه این دستگاه از آخرین فناوری روز دنیا در زمینه آنژیوگرافی بهره مند است؛ افزود: بسیاری از تشخیصهای پزشکی در زمینه قلبی و عروقی از طریق دستگاه مذکور، قابل پیگیری است و پاسخگوی نیازهای بیماران در استانهای مجاور نیز خواهد بود.
وی تأکید کرد که هنگام نیازسنجی و اعلام آمادگیهای بیمارستانها در استانهای مختلف، مرکز آموزشی و درمانی ولایت، کلیه استانداردها برای دریافت این دستگاه را داشته است.
پیشرفت ۷۸ درصدی پروژه الحاقی مرکز ترومای استان
مدیر منابع فیزیکی و طرح های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در بازدید از مرکز آموزشی و درمانی شهید رجایی، با اشاره به اینکه جذب منابع مورد نیاز برای تکمیل پروژه این مرکز، به عنوان مرکز ترومای استان قزوین، گفت: از دو سال پیش تاکنون، با ۴۰ درصد پیشرفت، سرعت خوبی داشته است و در حال حاضر در سطح 78 درصد است.
وی با بیان اینکه در قزوین بیمارستان 22 بهمن 100 سال قدمت دارد، اضافه کرد: این بیمارستان که تنها مرکز روانپزشکی استان قزوین است، سال 1302 ساخته شده و در ابتدا هم ایستگاه راهآهن بوده که بعدها به بیمارستان تبدیل شده است. در ضمن بیمارستان بوعلیسینا هم 75 سال قدمت دارد و بقیه بیمارستانها هم قدمت بالایی دارند.
معصومیفر ادامه داد: به دنبال این هستیم که این نقیصه را جبران کنیم و استان قزوین را در از نظر شاخص میزان تخت نسبت به جمعیت حداقل به متوسط کشور برسانیم. در پاسخ به همین نیاز کار ساخت بیمارستان 700 تختخوابی شروع شد که جوز مگاهاسپیتالها محسوب میشود و حدود 76 هزار متر مربع زیربنا دارد و قرار است در 9 بلوک ساخته شود.
مهندس وحید خورشیدی بیان کرد: کل این مجموعه، در ۱۳ هزار مترمربع تأسیس شده است که۲۰۰۰مترآن،زیربنای مجموعه است و کل مجموعه در هفت طبقه تأسیس خواهد شد.
این مقام مسؤول با بیان این که از آخرین امکانات موجود برای بالا بردن کیفیت این مرکز درمانی استفاده میشود؛ گفت: در اتاقهای عمل، از رنگهای استریل استفاده شده است و برای تهویه هوای این مجموعه هم از امکاناتی استفاده میشود که تا حدود ۴۰ درصد از مصرف انرژی صرفهجویی میکند.
مهندس خورشیدی با بیان این موضوع که در سفر رییس جمهور به استان قزوین، ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه اختصاص داده شده است، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات، تخصیصیافته است و در فازهای بعدی، باقی مانده آن وصول خواهد شد.
رفع مشکل اورژانس مرکز آموزشی و درمانی قدس با تأسیس بخش الحاقی
مدیر مرکز آموزشی و درمانی قدس هم در بازدید از این مجموعه درمانی اظهار کرد: این مرکز، مشکلات مختلف زیربنایی داشته است، اما یکی از مشکلات اساسی آن بخش اورژانس بود که معمولاً علاوه بر استفاده از تختها مجبور میشدیم بیماران را در راهرو پذیرش کنیم.
محمود رجبی گفت: بخاطر این فضای نامناسب، در سال ۹۸، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، بهمنظور رفع مشکل، ساخت پروژه الحاقی را برای این مرکز آغاز کرد و در حال حاضر، در دو فاز، موفق شده ایم آن را به بهرهبرداری برسانیم.
وی با اذعان به اینکه هماکنون اورژانس این مرکز، وضعیت مناسبتری دارد و ظرفیت آن نیز که پیشتر ۱۵ تخت بود، افزایش یافته است؛ گفت: ساختمان الحاقی، در سه طبقه، و هر طبقه ۲۰۰ مترمربع است که مجموعاً ۶۰۰ مترمربع به فضای مرکز اضافه شده است.
ساختمان اولین مرکز درمان اختلالات خواب کودکان در کشور، در مسیر تکمیل
مدیر منابع فیزیکی و طرح های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در بازدید از ساختمان در حال ساخت اولین مرکز درمان اختلالات خواب کودکان در کشور، که در مرکز آموزشی و درمانی قدس ساخته میشود، گفت: این مجموعه، در سه طبقه تأسیس شده که دو طبقه اول، مهمانسرا است و طبقه سوم، مرکز درمان اختلالات خواب است. مهندس وحید خورشیدی ادامه داد که بودجه این پروژه از محل اعتبارات نفتی تأمین شده است و تاکنون سه و نیم میلیارد تومان هزینه داشته و با هزینه ای بالغ بر یک و نیم میلیارد تومان، تکمیل خواهد شد.
شایان ذکر است، در برنامه راویان پیشرفت، خبرنگاران از پروژه های در حال ساخت دانشگاه علوم پزشکی
قزوین، در مرکز جامع سلامت اقبالیه، ساختمان الحاقی اورژانس، آزمایشگاه و اختلالات خواب کودکان مرکز آموزشی و درمانی قدس، ساختمان الحاقی مرکز آموزشی و درمانی شهید رجایی، بیمارستان 700 تخت خوابی، سی تی آنژیوگرافی مرکز آموزشی و درمانی ولایت، مرکز آموزشی - پژوهشی پردیس دانشگاه بازدید داشتند.
در پایان این برنامه، رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نشستی با خبرنگاران، اظهار کرد: مسؤولان، آگاه هستند که چشمها، عملکردشان را پایش میکند. دکتر عبدالله دیدبان افزود که این موضوع، از دلایلی است که همه باید کارِ خود را به بهترین شکل انجام دهند؛ زیرا این امر، میتواند امیدبخش افراد جامعه باشد.
فعال بودن بیش از ۸۰ پروژه عمرانی در حوزه سلامت استان
مسؤول حوزه سلامت استان قزوین گفت: در حال حاضر، بیش از ۸۰ پروژه عمرانی، در حوزه سلامت استان فعال است، که این تنها بخشی از فعالیت ما در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی قزوین است. وی با اذعان به اینکه خوشبختانه، در حال حاضر، هیچ پروژه متوقفی نداریم؛ گفت: در بسیاری از موارد، از جمله در شهرستانک و مشعلدار، موفق به تکمیل پروژه ها شده ایم.
این مقام مسؤول تأکید کرد که انتظار داریم که شورای شهرها از ما مطالبه داشته باشند، ولی در حال حاضر، در خیلی از شهرهای استان، نظیر معلم کلایه، دانشگاه، مطالبه تأمین زیرساختها برای مجموعههای سلامت را دارد.
دکتر دیدبان با اشاره به اینکه پروژهها، تنها بخشی از کارهای در حال اجرا در دانشگاه است، گفت: پروژههایی داریم که هر چند از لحاظ ساختمانی، آماده هستند؛ اما باید زیرساختهای لازم، نظیر: آب، برق و گاز، توسط سازمان های ذیربط، فراهم شوند. وی ادامه داد که خوشبختانه مشکل خاصی در تأمین منابع مالی نداریم و در برخی پروژهها منتظر هستیم تا پیمانکار منابع مورد نیاز خود را اعلام کند.