شهردار اقبالیه گفت: با تکمیل دهها طرح عمرانی، حرکت در مسیر هوشمند سازی، توسعه خدمات الکترونیک و جذب سرمایه گذار در سالهای آینده شاهد تحول اساسی در اقبالیه خواهیم بود.
💢به گزارش پایگاه خبری آوای لیل قزوین،اعضای شورای شهر و شهردار اقبالیه روز یکشنبه با دعوت از خبرنگاران رسانههای گروهی استان زمینه بازدید آنها از چند طرح در دست اجرا را مهیا کردند تا فعالان رسانه با اقدامات عمرانی در این شهر بیشتر آشنا شوند.
خبرنگاران ابتدا در یک بازدید دو ساعته از میدان ورودی شهر، بلوار اصلی شهر، باغ عمران، بوستان محله سررشته داری و المانهای شهری بازدید کردند.
پس از بازدید از برخی طرحهای عمرانی شهر اقبالیه، میکائیل سلمانی در نشست خبری مهمترین اقدامات شهرداری را تشریح کرد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
اقبالیه با ۸۰ هزار نفر جمعیت در مسیر تحول
اقبالیه شهری است در بخش مرکزی شهرستان قزوین که پیشتر به سلطانآباد و بعدها به اسلامآباد معروف شد و اکنون این شهر را با نام اقبالیه میشناسند.
جمعیت این شهر در آخرین سر شماری در سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۵۵ هزار نفر اعلام شد، اما امروز این تعداد به بیش از هشتاد هزار نفر افزایش یافته است.
اقبالیه دارای موقعیتی دشتی است و در دهستان اقبال غربی از بخش مرکزی شهرستان قزوین و ۵ کیلومتری جنوب غربی شهر قزوین، بر سر راه اصلی این شهر به همدان و زنجان قرار دارد.
فعالیت اقتصادی ساکنان این شهر تا یک دهه پیش عمدتاً کشاورزی، باغداری و دامداری بود و زمینهای کشاورزی این محل بیش از یک هزار هکتار بود که حدود۷۳۶ هکتار آن آبی معادل ۶۱ درصد و مابقی به صورت دیم بود.
محصولات عمده کشاورزی عبارت بود از گندم (۳۸۴ هکتار)، جو (۱۹۲ هکتار)، چغندرقند (۲۴ هکتار)، نباتات علوفهای (۴۸ هکتار)، حبوبات (۲۹ هکتار) و سیب زمینی (۲۴ هکتار). سیب و انگور از دیگر محصولات این منطقه بود.
این منطقه در ۱۳۶۷خورشیدی دارای ۴۵۴ خانوار بهرهبردار کشاورزی بود که از یک رشته قنات و ۷ چاه عمیق به عمق متوسط ۱۰۰ متر استفاده میکردند و امروزه بخش قابل توجهی از اهالی اقبالیه در فعالیتهای صنعتی و خدماتی شرکت دارند.
در این شهر تپهای تاریخی وجود دارد که هم اکنون تبدیل به پارک شده که به علت بزرگ بودن گستره آن و نقش مرکزی داشتن آن در سطح شهر مورد توجه شهروندان و مسافران واقع شدهاست.
شهردار اقبالیه: توسعه وعمران شهری و توزیع عادلانه امکانات را در اولویت قرار داده ایم
میکائیل سلمانی که در مدت کوتاهی پذیرش این مسئولیت با طرحهای ابتکاری و تلاش شبانه روزی خود چهره شهر را متحول کرده در ابتدای این نشست با بیان اولویتها و رویکردهای شورا و شهرداری در خدمت رسانی به مردم گفت: مهمترین اقدام ما در دوره جدید مدیریت شهری، کاهش هزینههای زائد، توزیع عادلانه امکانات، توسعه و عمران شهری و کاهش تصدی گری در کارها بود.
وی بیان کرد: توسعه خدمات الکترونیک، راه اندازی سامانههای جدید و شفاف سازی امور از دیگر برنامههایی است که با جدیت آن را دنبال کردیم و امروز آثار آن مشاهده میشود.
سلمانی گفت: حرکت در مسیر شهر هوشمند، کاهش مراجعات حضوری مردم، نظارت مستمر بر عملکرد پرسنل، شناسایی نقاط ضعف و جلوگیری از کارشکنیها و ایجاد محیطی شاد و آرام و بدون تنش برای مجموعه مدیران و کارکنان شهرداری برای خدمت رسانی بهتر به مردم را سرلوحه کارهای خود قرار دادیم.
شهردار اقبالیه اظهارداشت: در جابجایی مدیران شهری به شایستگی و توانمندی افراد توجه شد و نگاه ما این بود که از ظرفیت همه نیروها استفاده کنیم تا کارها بخوبی پیش برود لذا حقوق و مزایا و امور رفاهی کارکنان بموقع پرداخت شد تا انگیزه نیروها بیشتر شود.
وی بیان کرد: پاسخگویی به شهروندان، برپایی میز خدمت حضوری، استفاده از ظرفیت سمن ها، کانون مساجد، هیئتهای مذهبی، تکریم شهروندان و مشارکت دادن آنها در امور از دیگر اولویتهای ما در شهرداری اقبالیه است که توانسته ایم در این مسیر گام برداشته و رضایت مردم را جلب کنیم.
فعالیتهای عمرانی با جدیت اجرا میشود/ ۲۸ طرح شهری در دست اجراست
سلمانی در ادامه با اشاره به اجرای طرحهای عمرانی در این شهر اظهارداشت: ۲۸ طرح مهم عمران شهری در دست اجراست که احداث بوستان بانوان، زمین چمن فوتبال، آماده سازی زمینهای جهاد کشاورزی و باغ عمران، ساخت دفتر امام جمعه، زیرسازی آسفالت معابر، طراحی و اجرای سایت پسماند، طراحی اراضی شمالی از جمله اقداماتی است که چهره شهر را متحول خواهد کرد.
شهردار اقبالیه گفت: در بخش فنی نیز حل مشکلات طرح تفضیلی شهر با جدیت پیگیری میشود و با رونق ساخت و سازها تعداد پروانههای صادر شده از ۵۸ مورد در سالهای گذشته به ۱۳۳ مورد افزایش یافته و امسال هم ۳۲ پروانه ساخت و ساز صادر و ۲۱ دستور نقشه تهیه شده که با افزایش ۳۲۰ درصدی در این زمینه مواجهیم.
خرید ۲۵ میلیارد تومان ماشین آلات برای شهرداری
سلمانی دسترسی شهری به اتوبان را از مطالبات به حق شهروندان اقبالیه دانست و گفت: با توجه به فرسوده و مستهلک بودن ماشین آلات، نسبت به خرید ماشین آلات راهسازی و خودرویی با اعتبار بیش از ۲۵ میلیارد تومان شامل ماشین پیشرو آتش نشانی، غلطک، مزدا، نیسان اقدام شده که نوعی سرمایهگذاری برای شهر محسوب میشود.
وی افزود: جمع آوری زبالههای شهری و نخالههای ساختمانی و رفت و روب شهری به صورت مستمر صورت میگیرد و با نصب ۲۰۰ عدد مخزن زباله جدید دیگر به ارتقای بهداشت شهری کمک شد.
این مدیر شهری گفت: نصب المانهای شهری، تامین روشنایی معابر، رنگ آمیزی و جدول گذاری و روکش آسفالت از دیگر کارهای مدیریت شهری است که در دستور کار قرار گرفت.
افزایش اعتبارات شهرداری اقبالیه
وی از رشد ۶٠ درصدی بودجه شهرداری اقبالیه نسبت به سال ۱۴٠۱ خبر داد و گفت: در سال گذشته بودجه این شهرداری ۱۰۸ میلیارد تومان بود که در نیمه دوم سال به ۱۳۰ میلیارد تومان رسید.
شهردار اقبالیه بیان کرد: بودجه امسال شهرداری ۱۷۰ میلیارد تومان است که از رشد ۶۰ درصدی برخوردار شده که ۷۰ درصد آن عمرانی و ۳۰ درصد جاری است.
وی اظهارداشت: در حوزه درآمدی توانستیم کمیسیونهای ماده ۱۰۰ و ۷۷ را فعال کنیم و ارسال فیش عوارض و پسماند به نقاطی که شناسایی شده بود انجام شد و شاهد افزایش ۵۰ درصدی دریافت عوارض بودیم و توانستیم ۵۰ میلیارد تومان عوارض جمع آوری کنیم.
سلمانی بیان کرد: سرانه هر شهروند از بودجه امسال ۳ میلیون تومان و سرانه عمرانی دو میلیون تومان پیش بینی شده است.
وی در ادامه گفت: در گذشته یک سری زمین داشتیم که فرآیند آنها متوقف شده بود که با تشکیل کمیته املاک بخشی از این زمینها واگذار شد و مابقی هم انجام خواهد شد.
این شهردار افزود: با حرکت به سمت هوشمند سازی با راه اندازی سامانه سوت زنی برای مقابله با فساد اقدام شد.
سلمانی اظهارداشت: توجه به اجرای برنامههای فرهنگی در مناسبت ها، جشنهای دینی و مذهبی، تجلیل از گروههای مختلف، اجرای برنامههای شاد و مسابقات ورزشی برای تقویت روحیه نشاط و شادابی مردم در بخش فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.
وی بیان کرد: در طول سال به مناسبتهای مختلف با همراهی هیئت امنای مساجد و کانونهای مساجد شهر اقبالیه، فضاسازی در مناسبتهای مذهبی و ملی، همراهی در اجرای برنامه راهیان نور و کمک به برگزاری مراسم مذهبی و مسابقات ورزشی ادامه دارد و مجموعه مدیریت شهری اقبالیه از برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری استقبال میکند.
شهردار اقبالیه همچنین از تکمیل پروژههای نیمه تمام در این شهر خبر داد و گفت: ۴٠ هزار مترمربع زیرسازی، آسفالت و پیاده روسازی در سطح شهر، احداث پارک خانواده در منطقه باغ عمران، تکمیل میدان ولایت و احداث مجتمع پسماند از جملههای پروژههای در دست اقدام شهرداری است.
سلمانی تصریح کرد: آماده سازی زمینهای فاز ۲ باغ عمران، آماده سازی اراضی شمالی شهر اقبالیه و پروژههای عمرانی دیگری در حال اجراست که امیدواریم بتوانیم بر اساس بودجه سال ۱۴۰۲ همه آنها را به اتمام برسانیم.
وی با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای ابلاغ طرح تفصیلی شهر اقبالیه و انجام آن با مساعدت مسئولان بیان کرد: در بدو ورود به شهرداری اقبالیه با تشکیل کمیته املاک، تلاش کردیم زمینهای توافقی که در گذشته با شهرداری صورت گرفته را در دستور کار قرار دهیم و بر اساس کارشناسی توسط همکاران، این امر انجام شود و درصددیم مجوز زمینهای فاز ۱ باغ عمران را صادر کنیم که صدور جواز برای این زمینها آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
این مسئول با اشاره به احداث زمین چمن مصنوعی در باغ عمران و تعیین یکی از پارکهای شهر اقبالیه برای احداث پارک بانوان تصریح کرد: پارک خانواده در زمینی به مساحت حدود ۴ هکتار احداث میشود که طراحی آن توسط مشاور صورت گرفته و شامل سالن همایش، پیست پیاده روی، محل عرضه محصولات تولیدی توسط زنان سرپرست خانوار، اتاق مادر و کودک و زمینهای ورزشی است.
شهردار اقبالیه اضافه کرد: پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهر اقبالیه ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و شبکه لوله گذاری آن اجرا شده، اما بدلیل مشکلات اعتباری نیمه تمام مانده که شهرداری این آمادگی را دارد با شرکت آبفای استان قزوین برای تکمیل این پروژه همکاری کند.
وی گفت: در حال حاضر فاضلاب در خارج از شهر و زمینهای شهر رها میشود و پیامدهای زیست محیطی دارد که برای حل آن جلساتی هم برگزار شده و مسئولان شرکت آبفا پیگیر جذب اعتبارات استانی و کشوری هستند تا این مشکل حل شود.
این مسئول همچنین گفت: شهرداری اقبالیه به عنوان پایلوت راه اندازی و اجرای سامانه الکترونیکی سوت زنی در استان قزوین معرفی شده که هدف از آن جلوگیری و کاهش آمار فساد اداری از طریق جلب مشارکت مردمی است و در این راستا در چهارمین نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند ایران شرکت کردیم و وزیر کشور با حضور در غرفه شهرداری اقبالیه از خدمات ارائه شده در این حوزه تقدیر کرد.
وی افزود: احداث کمربندی در شهر اقبالیه در حد مطالعه باقی مانده و نواقصی دارد که نیازمند طراحی مجدد است و در خصوص حل کوتاه مدت مشکل نبود کمربندی، طرحهایی به معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین ارائه شده و، چون تردد در خیابان اصلی بلوار امام خمینی صورت میگیرد و عبور خودروهای سنگین به زیرساختها و آسفالت خیابانهای شهر آسیب میزند برای احداث کمربندی اقدام میکنیم.
شهردار اقبالیه با اشاره به برنامه ریزیها و اقدامات انجام شده در زمینه ایجاد درآمد پایدار اظهارداشت: در این راستا کمیته سرمایه گذاری شهرداری فعال شده و با همراهی شورای شهر، پروژههایی را تعریف کردهایم به طوری که احداث مجتمع پسماند، سرمایهگذاری در کارخانه آسفالت و یک پروژه در سازمان حمل و نقل در آینده، میتواند به منابعی جهت تامین درآمد پایدار برای مجموعه مدیریت شهری اقبالیه تبدیل شود.
ساماندهی مشاغل مزاحم در دستور کار است
وی در ادامه گفت: در شهر اقبالیه ۱۶۰ واحد فروش ضایعات فعالیت میکنند که برای ساماندهی آنها یک قطعه زمین به مساحت دو هکتار تعیین شده که قرار است شش هزار متر پارکینگ، فضای سبز و ۵۰ واحد تجاری فروش ضایعات در فاز اول احداث شود که میتواند این مشاغل را سامان دهد.
وی توجه به عرصه ورزش را از دیگر رویکردهای شورا دانست و یادآورشد: در حال حاضر یک سالن چند منظوره و یک زمین چمن مصنوعی در اختیار ورزشکاران است و در رشته کبدی چند ملی پوش داریم و با اختصاص شش میلیارد تومان در حال ساخت زمین چمن فوتبال و پیست دو و میدانی هستیم و برای توسعه رشته سوارکاری هم با کمک بخش خصوصی اقداماتی خواهیم کرد.
سلمانی از همکاری معاون عمرانی استانداری و مدیرکل راه و شهرسازی، در تامین زمینهای مورد نیاز این شهر و ایجاد بانک زمین و نمایندگان مجلس بویژه لطف الله سیاهکلی و فاطمه محمد بیگی در پیگیری کارها تقدیر و تشکر کرد.