به گزارش پایگاه خبری آوای لیل از قزوین؛ علی فولیان در میز خدمت جهادی بخش مرکزی قزوین که با حضور مسئولان قضایی، نظامی، انتظامی و دستگاههای اجرایی در دهستان اقبال غربی برگزار شد اظهارداشت: در کنترل و کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی باید مسئولانه عمل کنیم و پاسخگو باشیم و منظور از پاسخگو بودن همان شنیدن مشکلات مردم و تلاش برای رفع آن است.
فولیان با تاکید بر لزوم مشارکت مردم در فرآیند پیشگیری از وقوع جرم، از جمله بزه سرقت، گفت: مردم باید همواره ضریب ایمنی و حفاظت از اموال خود را از طرق مختلف به ویژه اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه بالا ببرند تا ضمن کاهش زمینه های ارتکاب جرم، هزینه های ارتکاب آن نیز افزایش یابد.
وی تصریح کرد: انتقال ادوات و تجهیزات کشاورزی به منزل و نصب دوربین در حیاط منازل از جمله اقدامات پیشگیرانه در مراقبت از اموال است که از شهروندان انتظار داریم ایمن موارد را رعایت کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین گفت: حَکَمیت و ایجاد صلح و سازش در پیشگیری از بروزبسیاری از اختلافات و کاهش مراجعات و تشکیل پرونده به دستگاه قضائی نقش مهمی دارد و مدنظر قرار دادن این اصل در بسیاری از دعاوی ضروری است.
وی افزود: میتوان با یک دوراندیشی ساده و اقدام بموقع میتوان در بسیاری از مواقع، نسبت به ایجاد صلح و سازش و پیشگیری از بروز اختلافات و دعاوی و تشکیل پرونده در مراجع قضائی اقدام کرد.
فولیان با بیان مزیت های سند دار کردن اراضی کشاورزی اظهارداشت:این کار زمینه خدمت رسانی بهتر به کشاورزان را مهیا میکند لذا اجرای کامل آن راهکاری مناسب برای مقابله با معضل زمینخواری، رفع مشکلات مرزی و اختلافات بین کشاورزان و باغداران، توسعه کشاورزی و کاهش ورودی پرونده ها به محاکم قضایی است.
دبیر کارگروه استانی پیگیری اجرای طرح حدنگار (کاداستر) قزوین با تاکید براهتمام مردم و مسئولین در فرهنگ سازیِ امر پیشگیری از خرد شدن اراضی گفت: مشارکت دهیاران و بخشداران در اجرای کاداستر اراضی کشاورزی امری ضروری است.
وی تصریح کرد: این کار مردمی و موفقیت در اجرای کامل و درست این رسالت یک کار فرابخشی است و در صورتی به هدف خواهد رسید که با حضور و مشارکت همه دستگاه های متولی و همکاری مردم باشد.
این مسئول قضایی ضمن تاکید بر برخورد قاطع دستگاه قضائی با تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی و ساخت و سازهای غیر مجاز اظهار کرد: مردم باید برای هرگونه ساخت و ساز خود مجوز دریافت کنند و مسئولان و دهیاران هم لازم است به موضوع تغییر کاربری اراضی حساس باشند در غیر این صورت برای هر کوتاهی پاخگو خواهند بود.
وی اضافه کرد: فرهنگ سازی و الگو سازی مناسب در خصوص جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز و ضرورت مشارکت آحاد مردم و مسئولین متولی امر در تحقق اهداف نهضت پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز یباید با کمکرسانه ها و سایر دستگاهها ترویج شود.
فولیان گفت: مردم میتوانند با مراجعه به سامانه جامع ارتباط مردمی قوه قضائیه (سجام) گزارش های خود را درباره جرائم و آسیب های اجتماعی از جمله سرقت، خرید و فروش مواد مخدر، تخلف در عرصه زمین منعکس کنند تا با آن برخورد شود.
وی پیگیری مستمر و ارائه تمهیدات لازم از سوی دستگاه های متولی برای تامین آب شرب ساکنین روستای زویار و هفت روستای همجوار آن را از مطالبات مردم و دستگاه قضائی استان برشمرد و گفت: دستگاه قضائی وظیفه پاسداری از حقوق عامه را بر عهده دارد و مردم هم باید همواره حقوق حقه خود را مطالبه کنند.
در این میزخدمت مشکلات احصا شده روستاهای زویار، همتآباد، قنبرآباد، ازون دره، اروسآباد، کو گیر بند، سفیده کش و بزولین مورد بررسی قرار گرفت و برای آن تصمیم گیری شد.