به گزارش پایگاه خبری آوای لیل قزوین،مهدی صباغی شهردار قزوین عصر سه شنبه در صحن شورای شهر با حضور اصحاب رسانه به ۴۰ سؤال مطروحه توسط اعضای شورای شهر پاسخ داد تا اعضای شورا برای ادامه فعالیت و یا استیضاح شهردار تصمیم گیری کند.
محسن حقشناس، عضو شورای شهر به نمایندگی از سایر اعضا، سؤالات را مطرح کرد و پرسید برای جذب سرمایه گذار چه اقدامی انجام شده است.
صباغی شهردار قزوین پاسخ داد: شهرداری قزوین حدود یک هزار میلیارد تومان به بانک شهر بدهکار بود که برای تسویه آن اقدام شد و در کنار آن تاکنون ۲۰۷ میلیارد تومان سرمایه جذب شده و در پروژه برج پونک یک سرمایه گذار برای ۶۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده است.
شهردار قزوین در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات سازمان اتوبوسرانی گفت: برای خدمت رسانی بهتر به مردم ضمن بازسازی ۱۲ دستگاه اتوبوس با مجوز شورای شهر، هزینه خرید چندین دستگاه ون و اتوبوس به حساب وزارت کشور پرداخت شده که در نوبت دریافت هستیم.
وی در رابطه با این سؤال که؛ دلیل عدم وجود دفتر مدیریت پروژه در پروژههای عمرانی شهر و عدم انجام بهموقع پروژههای عمرانی چیست؟ اظهار کرد: قبلاً در شهرداری قزوین دفتر مدیریت پروژه یا PMO نبود اما ما آن را احیا کردیم و در حال حاضر هم مدیریت و اعضای آن مشخص شدهاند و اینکه همواره در مسیر انجام پروژههای عمرانی مشکلاتی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به استعلام زیرساختها از تمام دستگاههای خدمترسان اشاره کرد که زمانبر بوده و گاه در زمان اعلام شده برای اتمام پروژه تأخیر ایجاد میکند.
صباغی در پاسخ به این سوا که چرا از حضور در صحن شورا و پاسخگویی خودداری میشود گقت: در 18 ماه گذشته برای حضور در شورا و ارائه گزارش مشکلی نداشته ام و برنامهها و میزان پیشرفت امور و مشکلات به اطلاع شورا رسیده است.
وی در خصوص افتتاح نشدن فرهنگسرای شهید منتظری اظهارداشت: سیاستگذاری و تعیین نوع کاربری به عهده شوراست و اعتقاد دارم فرهنگسراها بهتر است به معتمدین محلی واگذار شده و به آنها یارانه هم پرداخت کنیم و در فرهنگسرای شهید منتظری هم برنامه های فرهنگی در حال اجراست.
شهردار قزوین در پاسخ به سوالی در خصوص ضعف در اطلاع رسانی عملکرد شهرداری در خصوص پرداخت بدهی به بانک شهر یادآورشد: در این مورد کارهای متعددی صورت گرفت و ضمن تهیه اینفوگرافی در فضای مجازی، پخش گزارش از صدا و سیمای محلی، ارائه گزارشکار به شورای اداری و استانداری و همچنین نصب بیلبورد، فیکسچر و تیر برد در انظار عمومی بخوبی اطلاع رسانی کردیم و کوتاهی نداشته ایم.
شهردار قزوین در پاسخ به این سؤال که در گفتار و رفتارها نشان داده جایگاه و ارزشی برای شورا قائل نیستاظهارداشت: به شورا معتقدم و این نهاد را سیاستگذار و بالادست شهرداری میدانم و چنین ادعایی را نمیپذیرم.
صباغی در رابطه با انتقادات وارد شده به عملکرد روابط عمومی شهرداری و مسئول آن گفت: مسئول روابط عمومی با رسانه اشناست و تجربه لازم را دارد و از عملکرد مدیر رولابط عمومی شهرداری رضایت دارم.
شهردار قزوین در پاسخ به سوالی در خصوص مهمترین اقدام فاخر خود گفت: مراسم تجلیل از یک هزار حافظ قرآن، برگزاری چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن، مراسم قهرمان شهر، اعطای کمک هزینه فرهنگی به تمامی مساجد سطح شهر، مشارکت در همه مناسبتهای ملی مذهبی از جمله اقدامات فرهنگی صورت گرفته در دوره تصدی اینجانب بوده است.
شهردار قزوین در پاسخ به انتقادات مطرح شده در رابطه با نابسامانی در مدیریت انسانی، بیثباتی مدیران و ناپایداری و تبدیل نشدن سرپرستی به مدیریت در سیستم شهرداری اظهارداشت: در دوره مدیریت اینجانب جز در معاونت اقتصاد و فرهنگی هچگونه استخدام جدیدی صورت نگرفته و تاکنون با ۱۸۵ نفر از پرسنل به دلایل بازنشستگی، اخراج یا عدم نیاز تسویه حساب شده است.
وی در پاسخ به انتقاد مطرح شده در مورد استفاده نکردن از نیروهای متخصص در بدنه شهرداری یادآورشد: در این زمینه باید اذعان کرد تعداد ۱۸ نفر از ۲۴ نیروی جذب شده در شهرداری متخصصانی از خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران هستند.
صباغی در خصوص مبارزه با فساد در شهرداری نیز گفت: دست افراد رانتخوار و ویژهخوار از شهرداری کوتاه شده و دیگر در این مجموعه امضای طلایی وجود ندارد و در کمیسیون ماده ۱۰۰ ایستادهایم و برخی کارشناسیهای ما به ۹ نفر هم رسیده است.
وی بیان کرد:مدیران شهرداری نسبت به دوران قبل، جایگاه بهتری پیدا کرده اند و با شأن و منزلت بیشتری خدمت رسانی میکنند در حالی که به نظر میرسد اعضای شورای شهر که باید حامی شهردار باشند امروز به دنبال تحقیر شهردار منتخب خود هستند.
شهردار قزوین در خصوص معیار انتخاب معاونان خود تصریح کرد: انتخاب مدیران و معاونان حق شهردار است و من هم افرادی همدل و توانمند موجود در شهرداری را انتخاب کردهام در طول ۱۸ ماه به اندازه ۴ سال کار کردهام.
وی در خصوص عزل و نصبهای متعدد در شهرداری هم گفت: شهرداری تهران الگوی من است که از برخی مدیران قول ۶ ماهه میگیرند که اگر در جایگاه خود موثر نباشند تغییر خواهند کرد و این موضوع راندمان کار را بالا خواهد برد.
صباغی در رابطه با درآمدهای شهرداری خاطرنشان کرد: تنها ۱۰ درصد بودجه شهرداری از طریق ماده ۱۰۰ تأمین میشود و اگرچه عوارض و مالیاتهای ما به روز شده اما درآمدهای پایدار شهرداری از طریق صدور پروانه تأمین میشود و همین موضوع موجب شد در ماههای فروردین و اردیبهشت مشکلی بابت پرداخت به موقع حقوق پرسنل نداشته باشیم.
وی در خصوص کوتاهی در تکمیل پروژههای نیمهکاره تصریح کرد: متعهد شده بودیم تمامی پروژههای نیمه کاره را تا پایان سال گذشته تکمیل کنیم که ۸۰ درصد کارها اجرایی شده و مابقی هم در فرآیند قانونی و تأمین تجهیزات تخصصی است که تکمیل کمربندی آیتالله باریکبین ۹ ماه طول میکشید اما در مجموعه شهرداری زمان ۳ ماهه برای آن اعلام کردیم و این پروژه ۱۰ خرداد ماه افتتاح میشود.
شهردار قزوین افزود: پروژه حکمآباد آماده واگذاری به پیمانکار است و بازار میوه، شهر خودرو، بازار گل و پارکینگ ورزشگاه سردار آزادگان هرچند از تکالیف شهرداری نبوده ولی آنها را هم انجام میدهیم.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد نداشتن تعامل با افراد و دستگاههای دیگر خاطرنشان کرد: فساد ستیزی هزینه دارد و با تعامل برای احقاق حق مردم جدی هستم و برای آن آماده پرداخت هزینه ام و پای عدالت و اجرای قوانین و مقررات ایستاده ام و با ویژهخواری مبارزه میکنم.
ماندن یا رفتن/ شورا در مسیر دوراهی
سوالات مطرح شده از سوی اعضای شورای شهر و پاسخگو کردن شهردار پس از 18 ماه نشان میدهد امروز نارضایتی از عملکرد شهردار به صحن شورا نیز نفوذ کرده و منتخبان پارلمان محلی قادر به راضی کردن مردم در خصوص ضعف در عملکرد شهردار نیستند.
باید دید آیا پاسخ های ارائه شده از سوی مهدی صباغی توانسته اعضای شورای شهر را اقناع کند یا برای خروج از فشار مردم و برخی کارشناسان و مجموعه نیروهای داخل شهرداری باید منتظر تصمیمات جدی و جدید تری از سوی شورای شهر قزوین بود.
بدیهی است توجه به خرد جمعی و عقلانیت در کار، توجه جدی به منافع مردم و شهر ایجاب میکند در یک بررسی کارشناسی و دریافت دیدگاه رسانه ها نیز به یک جمع بندی منطقی و منصفانه رسید و بدور از فشارهای سیاسی و یا تهدیدات آن در مسیر منافع مردم تصمیم منطقی گرفت.
پذیرش اشتباه در هر مقطعی میتواند از تحمیل هزینه های بیشتر به مردم جلوگیری کند.