گفتگو با بانوی کشاورز شلمانی در حاشیه دومین جشنواره کچ چینی در لنگرود :روز کچ چینی، روز جمع شدن خانواده کنار هم است
اختصاصی آوای لیل: فاطمه مشفق / در حاشیه جشن ملی کچ چینی( برداشت پیله ابریشم) در لنگرود که در تاریخ ۲۵ و ۲۶ خرداد در روستای زیبای خالجیر شلمان برگزار گردید، خانم طوبی میرزایی بانوی خانه دار و کشاورز شلمانی از خاطرات کودکی اش گفت: عاشق این بودیم تا کچ چینی شروع شود و با خواهر و دوستان خود به کچ چینی برویم و آخر غروب از صاحب باغ پول شیرینی کچ چینی بگیریم که واقعا برای ما لذت بخش بود.
این بانوی شلمانی افزود: بزرگ شدیم و در کنار شوهر خود؛ این رسم قدیمی را ادامه داده و طبق رسومی که از مادر و مادربزرگ خود یادگرفتیم ضمن کمک کردن در ایام نوغان داری( کرم ابریشم) به شوهر، وظیفه تهیه و پخت غذای روز کچ چینی را بر عهده داشتیم.
وی گفت: پخت غذاهایی همچون باقالی خورش، فسنجون، الوقیسی، قیمه و ماست خیار پر از سیر محلی جز غذای اصلی روز کچ چینی است و میتوان گفت لذت روز کچ چینی به ناهار آن است.
خانم میرزایی بانوی کشاورز شلمانی گفت: پرورش کرم ابریشم علی الخصوص روز کچ چینی برای ما بزرگترها روز خاصی است. روزی که تمام اعضای خانواده، دختر و پسر، عروس و داماد و نوه ها دور هم جمع شده و این برای ما پدر و مادرها از همه چیز زیباتر و لذت بخش تر است.