menusearch
avayeleyl.ir

مدیر شرکت فناوران باغ وبیجار

header
۱۴۰۲/۱۰/۹ شنبه
(1)
(0)
مدیر شرکت فناوران باغ وبیجار
 مدیر شرکت فناوران باغ وبیجار

مدیر شرکت فناوران باغ و بیجار :

* امنیت غذایی و خودکفایی برنج با روش کشت بدون انسان یا کشت تمام اتوماتیک

* انتظار حمایت از مسئولین و نهاد های مرتبط با شرکت های دانش بنیان

* نداشتن برق صنعتی باعث خاموشی دستگاه‌ها شده است

* اجرای وثیقه ۶میلیاردی شرکت دربرابر اقساط عقب مانده ۲۵۰ میلیونی شرکت تحقیقاتی

آوای لیل: فاطمه مشفق/ به شرکت‌هایی که دانش و فناوری، جزء جدایی‌ناپذیر از دارایی آن‌ها باشد شرکت های دانش بنیان می‌گویند. شرکت هایی که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش‌محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش، کاربرد نوآوری و تجاری‌سازی نتایج حاصل از تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر، با ارزش افزوده فراوان و براساس معیارهای موردنظر قانون تشکیل می‌شوند. به سراغ یکی از این شرکت ها که در روستای زیبای پایین خالجیر شهرستان لنگرود رفته ایم تا با مدیر شرکت فناوران باغ و بیجار گفتگویی داشته باشیم.

مدیر شرکت فناوران باغ و بیجار در این گفتگو با خبرنگار آوای لیل گفت: شرکت فناوران باغ و بیجار را در روستای پایین خالجیر شهرستان لنگرود در سال ۹۵ ثبت و از سال ۹۶ تا ۹۸ به عنوان واحد فناور پارک علم و فناوری استان گیلان بودیم.

سید مظفر حسینی مدیر شرکت فناوران باغ و بیجار افزود: از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ با طرح " پروژه تحقیق و طراحی و توسعه ماشین آلات کشت برنج" بصورت اختصاصی از داخل مزارع برنج از صفر تا صد برنج را مورد مطالعه و تحقیق قرارداده و پس از بررسی و شناسای نقاط ضعف و قوت در راستای تولید برنج؛ عملا از سال ۱۴۰۰ با دریافت تسهیلات بانکی به مبلغ ۱ میلیارد و ۲۵۰ هزار تومان شروع به خرید و ساخت نمونه سازی دستگاه‌های مرتبط با برنج را آغاز کردیم.

حسینی محقق تولید برنج گفت: شرکت فناوران باِغ و بیجار با شعار کشت بدون انسان یا کشت مکانیزه کار ساخت دستگاه‌های خود را آغاز نموده و بانک نشا اتوماتیک بدون دخالت انسان، دستگاه بذرپاش اتوماتیک، خشک کن فول اتوماتیک شلتوک(جو) را ساخته و ساخت وجین کن کنترلی با برخورداری از سیستم مونیتورینگ و ساخت پهپاد صنعتی با برخورداری از سوخت بجای استفاده از باطری و سیستم آبیاری از راه دور با قابلیت کاهش مصرف آب را نیز در برنامه ساخت دارد.

وی گفت: با توجه به کاهش رشد جمعیت و افزایش هزینه های تولید از آغاز تا پایان، باید تولیدات محصولات کشاورزی بویژه برنج به سمت صنعتی شدن سوق پیدا نماید تا صرفه اقتصادی برای کشاورزان به همراه داشته باشد. دستگاه‌های تولید شرکت فناوران باغ و بیجار با این قابلیت ساخته شده که در هکتارهای بالا کار را در بازده زمانی کوتاه‌تری و فقط با یک نیروی انسانی و با حداقل اشتباه و خطا در عرصه تولید برنج گام بر دارد.

وی گفت متاسفانه طرح کشت برنج بدون انسان یا تمام صنعتی که به وزارت کشاورزی و جهاد کشاورزی استان توسط شرکت ارائه گردید، مورد استقبال واقع نگردید. این عدم استقبال به معنای ایراد یا نقص طرح نبوده،بلکه اگر بخواهم به صراحت بگویم عدم اطمینان از طرح و تولید داخلی و عدم اعتماد به دانشمندان و پژوهشگران داخلی است. اگر همین طرح از کشورهای دیگر وارد میشد به شدت مورد استقبال قرار می‌گرفت.

مظفر حسینی گفت: طرح های تحقیقاتی که زمان بر هستند به تنهایی نتیجه بخش نخواهند بود؛ در این راستا حتما باید دستگاه‌های مرتبط حامی طرح های نوین بوده تا نتیجه مطلوب را به ارمغان داشته باشد.ما نیز این انتظار را داشتیم تا با اختیار قرار گرفتن زمین های دولتی از سوی سازمان های مربوطه، به صورت تحقیقاتی وارد عمل شویم.

مدیر شرکت فناوران باغ بیجار گفت: با اینکه شرکت ما در دل روستایی آباد واقع شده و از ترانس اصلی برق فقط چهل متر فاصله دارد، متاسفانه شرکت هنوز فاقد برق صنعتی است و همین امر باعث خاموشی دستگاه‌ها شده است. نامه نگاری های مختلف در راستای رفع این مشکل با استانداری، اداره برق شهرستان لنگرود،فرمانداری،نماینده شهرستان ،دادگستری و ادارات مرتبط صورت پذیرفته اما تاکنون هیچ اقدامی از سوی نهاد مرتبط صورت نپذیرفته است.

وی اذعان داشت:نداشتن برق صنعتی و خاموشی دستگاه‌ها باعث شده که شرکت در پرداخت تسهیلات بانکی خود با مشکل مواجه شده و هم اکنون ۲۵۰ میلیون تومان اقساط معوقه داشته باشد که در همین راستا بانک ملی وثیقه ۶ میلیاردی شرکت را اجرا گذاشته است. در حالی که کل مبلغ دریافت شده در خود شرکت جهت تحقیقات و ساخت دستگاه‌ها هزینه شده و حتی ریالی خارج از طرح هزینه نشده و بانک مربوطه با علم به این موضوع بجای فرصت لازم جهت پرداخت اقدام به عمل مربوطه نموده است.

مدیر شرکت فناوران باغ و بیجار در پایان سخنانش گفت: بیش از ۲۰ سال در عرصه کامپیوتر و مکانیک و الکترونیک بصورت تخصصی کار انجام داده و هم اکنون نیز در حال ساخت و تولید ماشین آلات صنعتی هستم. در طول ده سال گذشته با بیش از دهها شرکت چینی رایزنی و بازدید از محصولات آنها داشته تا با بهره گیری از علم خود و تجارب دیگران بتوانم برای کشور و منطقه خود دستاوردی نوین داشته باشم،انتظار من به عنوان یک محقق همانند سایر محققان در سایر رشته ها حمایت حداقلی مسئولین و مدیران مربوطه است.شرکتی که می‌تواند برای بیش از ۱۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد نماید با داشتن مشکلات و موانع اولیه ،راکد شده و یقینا اگر به همین منوال ادامه پیدا نماید از ادامه مسیر باز می‌ماند.

" با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که می‌فرماید: ( اقتصاد دانش‌بنیان موجب کاهش هزینه‌های تولید میشود؛ بهره‌وری را افزایش میدهد که امروز یکی از مشکلات ما کاهش بهره‌وری است؛ کیفیّت محصول را افزایش میدهد، بهبود میبخشد و محصولات را رقابت‌پذیر میکند؛ یعنی در بازارهای جهانی، ما میتوانیم از این محصولات به عنوان محصولات رقابت‌پذیر استفاده کنیم ) ؛ توجه به شرکت های دانش بنیان و محققان کشور باید سرلوحه کار مسئولین قرار بگیرد. یقینا اگر حمایت اولیه و حداقلی از این قشر جامعه صورت نپذیرد، ما شاهد فرار مغزها خواهیم بود. ما شاهد آن خواهیم بود که جوانی که با فراهم آمدن امکانات اولیه برای کشور و در بحث اشتغالزایی و تولید میتواند حرفی برای گفتن داشته باشد ،براحتی با حمایت شرکت های کشورهای همسایه برای دیگران قدم بر می‌دارد و آنجاست که تاسف فایده ای نخواهد داشت".

 عکس
عکس
 عکس
عکس
 عکس
عکس
 عکس
عکس