مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان قزوین گفت: : در استان قزوین 100 هزار رقبه داریم که با موقوفه یک سند اجاره هم تنظیم نشده و بیش از 70 سال است که برخی از مردم و کسانی که متصرف املاک وقفی هستند به قانون تمکین نکرده اند.
💢به گزارش پایگاه خبری آوای لیل قزوین، جلسه کمیته احیاء موقوفات استان قزوین با حضور حسین رجبی دادستان، علی هاشمی مدیرکل راه و شهرسازی، خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی و حجت الاسلام مجیدی مدیرکل اوقاف و امورخیریه در اداره اوقاف قزوین برگزار شد.
حجت الاسلام مجیدی مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در این نشست گفت: متاسفانه علیرغم ظرفیت ها و توانمندی های عرصه وقف و اقاماتی که برای خدمت رسانی به مردم صورت گرفته اما به دلیل ذهنیت نادرست و تبلیغات سوء گفته میشود اوقاف در حق مردم ظلم میکند درحالی که آمار و ارقام و واقعیت های موجود بر عکس این موضوع است.
وی اضافه کرد: در استان قزوین 814 موقوفه منفعتی داریم که باید از آنها درآمد داشته باشیم که 18.5 درصد رقبات ما مستثنیات است.
مجیدی بیان کرد: قدیمی ترین وقف نامه بنام مرحوم بانو خدیجه بیگم بنت بدیها با وقف قنات خود، توانست اولین وقف کشور را به نام خود به ثبت برساند.
وی افزود: این وقف نامه با یک هزار سال قدمت مربوط به وقف یک حلقه قنات برای آبرسانی به شهر قزوین است که هنوز آب دارد و شعار زن زندگی و ایثار با این کار معنا شده که در یک هزار سال قبل یک بانوی خیر با بلوغ فکری و اراده بالا به فکر مردم بوده و توانسته کار بزرگی انجام دهد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین بیان کرد: سبقه وقف در استان بسیار طولانی است و 18.5 درصد پلاک های استان قزوین موقوفه بوده وتنها استانی است که پلاک های موقوفه زراعی آن بفروش رفته است.
وی اظهارداشت: متاسفانه امروز علیه وقف تبلیغات منفی زیادی میشود و پرونده هایی در دستگاه قضایی تشکیل شده زیرا قانون ابطال از سوی مردم تمکین نمیشود تا عرصه را به اوقاف بازگردانند.
مجیدی گفت: از یک میلیون و 500 هزار هکتار مساحت استان حدود 770 هزار هکتار آن مستثنیات است که یک هزار و 250 پلاک ثبتی داریم که 250 پلاک آن یا افرازی یا مشاعی و وقفی است که در بسیاری از نقاط به حقوق موقوفه تمکین نشده لذا درآمدهای تعیین شده نیز محقق نمیشود.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان قزوین یادآورشد: در استان قزوین 100 هزار رقبه داریم که با موقوفه یک سند اجاره هم تنظیم نشده و بیش از 70 سال است که برخی از مردم و کسانی که متصرف املاک وقفی هستند به قانون تمکین نکرده اند.
وی اضافه کرد: بر اساس بررسی بیش از 13 هزار و 800 نفر فقط برای یکبار تمکین قانون وقف داشته اند که فقط تعداد 5 هزار نفر سند فعال دارند و 60 درصد همین کسانی که یک بار به اوقاف مراجعه کرده اند دیگر مراجعه ای نداشته اند.
مجیدی اظهارداشت: از سال 63 باید حقوق موقوفه را پرداخت کنند اما این گونه نیست و با همه این کوتاهی ها برخی هم شکایت میکنند و گلایه دارند که اوقاف به آنها ظلم کرده است.
مجیدی بیان کرد: سهم تمکین کرده در استان کمتر از 12 درصد متصرفین است که این چالش بین مردم و اداره اوقاف باید حل شود که در این راستا برای اولین بار برای تبدیل به احسن پلاک های وقفی در قزوین اقدام کرده ایم.
وی گفت: اعتقاد داریم باید مردم را از چالش های وقفی خلاص کنیم و با تبدیل به احسن اراضی رضایت مردم جلب شود که در این زمینه تبدیل به احسن اراضی شش دانگ شهر بیدستان در مرحله کارشناسی قیمت و اراضی «مشعلدار» در مرحله کارشناسی و توافق است.
این مسئول اظهارداشت: در آقابابا مردم راضی شده اند برای تبدیل به احسن یک جا وارد توافق با اوقاف شوند و در تاکستان و بویین زهرا مردم برای چند پلاک توافق کرده اند.
مجیدی تصریح کرد: دستگاه وقف ظلم کننده نیست بلکه با سند و مدرک به موقوفه هم ظلم شده است و نتوانسته ایم درآمدهای ناشی از اجاره ها اموال خود را بدست آوریم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین یادآورشد: ارزش موقوفات استان قزوین بالغ بر 500 هزار میلیارد تومان است که حتی کمتر از یک درصد این ارزش سرمایه گذاری را بعنوان درآمد وسود هم بدست نیاورده ایم.
مجیدی افزود: امروز به شایع ترین روش ممکن به وقف ظلم میشود و از دستگاه قضایی انتظار داریم همچون گذشته حامی ما باشند تا بتوانیم حق موقوفات را بازستانده و رسالت خود را بخوبی انجام دهیم.
این مسئول در ادامه افزود: برای نمونه در منطقه فارسیان متاسفانه 60 هکتار از اراضی متصرفی با قولنامه فروخته شده در حالی که به مالک اصلی یعنی اوقاف هیچ سهمی نرسیده است.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان قزوین اظهارداشت: با تبدیل به احسن و واگذاری اعیان که در استان برای اولین بار رقم خورده شاهد یک کار بسیار ارزشمند هستیم و باور داریم که وقف در حوزه مولدسازی، تولید و اشتغال، فناوری، نقش تعیین کننده ای ایفا میکند.
مجیدی بیان کرد: اولین شهرک تولید محتوا در آسیای مرکزی و آسیای غرب با مشارکت اوقاف و شرکت ایرانسل با حجم سرمایه گذاری 1200 میلیارد تومانی در استان رقم خواهد خورد که انقلابی در عرصه فنآوری استان ایجاد خواهد کرد.
وی گفت:بزرگترین فارم دامپروری کشور باظرفیت 90 هزار راس و بیش از 1400 میلیارد تومان سرمایه گذاری، ایجاد گمرک و اقدامات فنآورانه از کارهای بزرگ و مهمی است که میتواند زمینه رونق اشتغال و تولید را مهیا کرده و چهره فقر را از استان پاک کند.
این مدیر فرهنگی تصریح کرد: در استان قزوین 253 بقعه داریم که پنج پیامبر و مابقی امامزادگان هستند که از نظر تعداد بقعه ها در ردیف هفتم و در حوزه درآمدی در رتبه نهم کشور هستیم.
وی در خصوص نحوه هزینه کرد نذورات امامزاده ها اظهارداشت: درآمد و نذورات امامزاده ها به خزانه واریز نمیشود بلکه در همان مکان بقاع و امامزاده ها هزینه میشود به طوری که فقط هزینه مرمت امامزاده حسین(ع) که در حال اجراست معادل پنج سال نذورات این مکان مقدس است.
حجت الاسلام مجیدی اضافه کرد: امروز در موقوفات اجرای طرح های فرهنگی و اشتغالزایی و خدمات روان شناسی، اجتماعی را جدی گرفته ایم و در کنار آن باور داریم با اقدامات اقتصادی و سرمایه گذاری در پروژه های درآمدزا و اشتغالزا میتوانیم به معیشت، اشتغال، اقتصاد و درآمد مردم کمک کرده و چهره فقر را از استان قزوین پاک کنیم.
وی گفت: اگر فقط یک درصد درآمد موقوفات استان قزوین محقق شود سالانه بیش از 5 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل خواهد شد که چهره فقر و محرومیت را از استان خواهد زدود.
این مسئول اضافه کرد: امروز بقاع متبرکه دیگر فقط یک مکان مذهبی نیست بلکه برای تولید و مهارت افزایی و اشتغال هم استفاده میشود و در این راستا تاکنون 33 میلیارد تومان خدمات اجتماعی شامل توزیع بسته های معیشتی، تامین جهیزیه، تامین هزینه دارو درمان 3 هزار نفر، آزادی زندانیان جرائم غیرعمد، تامین هزینه تحصیل دانش آموزان و دانشجویان صورت گرفته است.
مجیدی از دادستان قزوین خواست در اجرای طرح مهم توسعه امامزاده حسین(ع) و بقعه چهار انبیاءحامی اوقاف باشد تا این کارهای مهم نیز به نتیجه برسد.