رئیس سازمان صمت استان قزوین گفت: در سال گذشته توانستیم ۵۵ واحد تولیدی و صنعتی را احیا کرده و به چرخه تولید بازگردانیم و از ابتدای سال جاری تاکنون پنج واحد راکد که در خارج از شهرکها مستقر بودند احیا و وارد چرخه تولید شدند.
به گزارش پایگاه خبری آوای لیل قزوین، عزیزالله افضلی عصر روز (یکشنبه) با اصحاب رسانه که به مناسبت دهه تولید و تجارت در سازمان صمت برگزار شد، اظهار کرد: از سال گذشته تا کنون بالغ بر ۲۳۰۰ طرح صنعتی در استان کلید خورده و با ۱۱۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در حال اجراست که در این صورت بستر اشتغال ۹۳ هزار نفر مهیا میشود.
افضلی با بیان اینکه قزوین رتبه قابل قبولی در تعداد صدور مجوزهای صنعتی دارد، گفت: میزان ارزش افزوده ناشی از فعالیت صنایع استان بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان است و جایگاه قزوین رتبه هفتم است.
وی تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۷۷۴ فقره پروانه صنعتی صادر شده و همچنین بالغ بر ۳۶۹ هزارمیلیارد ریال جذب سرمایه شده است. همچنین در بهار سال جاری ۱۱۵ فقره جواز صادر شده که بر اساس آن ۲۴ هزار و ۶۰۲ نفر وارد چرخه کار و اشتغال شدند.
این مسئول با اشاره به اینکه کاهش نرخ بیکاری از دغدغههای اداره کل صنعت معدن و تجارت است، افزود: در سال گذشته متعهد شدیم که زمینه اشتغال ۸۰۰۰ نفر را مهیا کنیم که با تحقق ۱۰۸ درصدی توانستیم، برای ۸۵۰۰ نفر شغل ایجاد کنیم.
افضلی با اشاره به وضعیت معادن استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۵۴ فقره پروانه اکتشاف از معادن و ۱۱۱ مورد گواهی کشف در استان قزوین صادر شده است.
وی ادامه داد: میزان ذخایر معدنی استان قزوین بیش از ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تن برآورد شده است که در حال حاضر ۲۵۶ پروانه بهرهبرداری در بخش معدن صادر شده است. همچنین ۱۹۰۷ نفر در معادن استان قزوین مشغول به فعالیت مستقیم و غیرمستقیم هستند.
رئیس سازمان صمت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص وضعیت معدن مس طارم، اظهار کرد: این معدن یک شرکت سهامی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی است که دستخوش تغییراتی شده و بخش اعظم سهام شرکت، به بخش خصوصی واگذار شده است. مدیران شرکت تعهداتی به استان دارند که باید تا پایان سال آینده، ظرفیت ۱۰۰ درصدی آن را فعال کنند.
وی در ادامه به مهیا شدن زیرساختهای لازم در خصوص توسعه معادن، گفت: ساخت جاده و تأمین برق برای معادن مهیا است و معادن بهانهای برای نبود زیرساخت ندارند. همچنین صبح امروز برای معادن آبیک هم تصمیمگیریهایی شد تا کمترین تخریب محیط زیستی را داشته باشد.
رئیس سازمان صمت در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص فرایند مزایدههای معادن خاطر نشان کرد: بنابر تجربه گذشته در واگذاری مزایده معادن شبهاتی به وجود میآید که برای اصل شفافسازی، مقرر شده تا از این پس همه مزایدهها در سایت بارگذاری شود.
وی احیای واحدهای صنعتی راکد را عامل مهمی در تحقق شعار سال دانست و افزود: در سال گذشته توانستیم ۵۵ واحد تولیدی و صنعتی را احیا کرده و به چرخه تولید بازگردانیم و از ابتدای سال جاری تاکنون پنج واحد راکد که در خارج از شهرکها مستقر بودند احیا و وارد چرخه تولید شدند.
صادرات ۶۴۸میلیون دلاری از قزوین در سال گذشته
این مدیر صنعتی در خصوص وضعیت صادرات در استان نیز عنوان کرد: در سال گذشته ۶۴۸ میلیون دلار صادرات از استان قزوین صورت گرفته که این میزان سبب ارتقای نرخ صادرات استان شده است.
وی خاطرنشان کرد: استان قزوین در حوزه صادرات رتبه ۱۴ را از آن خود کرده است. همچنین برای توسعه صادرات در استان تلاش میکنیم تا پایان سال نرخ صادرات را به یک میلیارد دلار برسانیم.
افضلی در ادامه به فعالیت شرکتهای لیزینگ خودرویی اشاره کرد و گفت: شرکتهای خودرویی و پیش فروش بر اساس قانون و آییننامه حمایت از تولیدکننده و مصرف کنند فقط زمانی میتوانند مجوز بگیرند که خودشان واردکننده یا تولیدکننده خودرو و محصولات آن باشند که متأسفانه هیچ یک از شرکتهای پیش فروش خودرو در قزوین مجوز ندارند.
وی ادامه داد: در استان قزوین شاهد رویش قارچگونه این شرکتها هستیم و از بدو حضور در ۲۰۰ صفحه سندی که موجود است، ما به سایر نهادهای نظارتی اخطار و هشدار دادیم که جدی گرفته نشد و امروز که بر اساس قوانین تعزیرات حکومتی صلاحیت رسیدگی به وضعیت آنها با سازمان صمت است، آن را به دادستانی ارجاع دادهایم.
وی در پایان با بیان اینکه بیشتر لباسهایی که متناسب نیستند در کارگاههای زیرزمینی تولید میشوند، گفت: کلیه کارگاههای تولیدی و همچنین مراکز فروش و توزیع لباس در تیررس نظارتی این سازمان قرار دارد و با متخلفان این حوزه بدون مماشات برخورد میشود. لازم به توضیح است که در قزوین کمتر کارگاهی اقدام به تولید لباس نامتناسب میکند و اکثر لباسهای موجود در مراکز فروش از کارگاههای زیرزمینی استان تهران است که در این راستا با رئیس سازمان صمت تهران برای همکاریهای بیشتر تعامل کردهایم.